Daha önce Eğer Fonksiyonunun nasıl kullanıldığını anlatmıştık. Bu yazıyı anlamak için if fonksiyonunun temel mantığını biliyor ol...
Daha önce Eğer Fonksiyonunun nasıl kullanıldığını anlatmıştık. Bu yazıyı anlamak için if fonksiyonunun temel mantığını biliyor olmak zorundasınız. Hatırlamak için lütfen tıklayınız.
Bu yazımızda daha kompleks durumlarda bu fonksiyonu nasıl kullanacağımızı anlatacağız.
Yine örneğimiz üzerinden gidersek;
Bu sefer tablomuzdaki kişileri yaşlarına göre GENC, ORTA YASLI ve VETERAN olarak kategorize edeceğiz.
=EĞER(E4<25;"GENC";EĞER(E4<35;"ORTA YASLI";"VETERAN"))
Fonksiyon aynı mantıkta işliyor.
Eğer E4 hücresinde yaşı bulunan kişinin yaşı 25'ten küçükse mantıksal sınama doğru oluyor ve hücrede GENC yazısı beliriyor. Fonksiyon görevini tamamlayıp sonlanıyor.
Ancak kişinin yaşı 25'ten büyükse fonksiyon devam ediyor. Mantıksal Sınama Yanlış bölümüne geliyor. Bu noktada içerdeki eğer fonksiyonu devreye giriyor ve yeni bir mantıksal sınama yapılıyor.
NOT: Yeni mantıksal sınamamız E4<35 gibi görünse de aslında 25<E4<35 şeklindedir. Çünkü 25'ten küçük olsaydı fonksiyon buraya gelmeyecekti.
İçerdeki Eğer fonksiyonu görevini yerine getiriyor ve hücrede 35'ten küçük bir sayı varsa ORTA YASLI, büyük bir sayı varsa VETERAN yazıp sonlanıyor.
NOT: Bu döngüyü ihtiyaca göre limitsizce uzatabilirsiniz. Olay üzenli olarak MANTIKSAL SINAMA YANLIŞ kısmına yeni eğer fonksiyonu yazarak ilerleyecektir.
COMMENTS